На фестивалі на Рівненщині виступлять аритисти з 11 областей України та із закордону

http://www.rv.gov.ua

Вже вдев’яте на території пам’ятки архітектури ХІХ століття – дерев’яного вітряка, відбудеться Всеукраїнський фестиваль «Красносільські вітряки»

Свято відбудеться у селі Красносілля Гощанського району вже цієї неділі, 23 вересня.

Красносільський вітряк 1895 року є одним із найстаріших на Україні.

Цьогорічна свято приїдуть народні артисти з Румунії і Молдови. Будуть також гості з Одеської, Луганської, Чернігівської, Черкаської, Івано-Франківської, Волинської, Житомирської, Тернопільської, Хмельницької, Київської та Рівненської областей.  

Напередодні, в суботу, творчі колективи братимуть участь у концерті «Обіймаю піснею», який прозвучить у Тучині, Горбакові та Русивлі. Вже в неділю розпочнеться свято «Красносільського вітряка».

На фестивалі кожна область представлятиме свої мистецькі таланти і автентичні костюми. Пригощатимуть старовинними українськими стравами, влаштують козацькі забави та ігри.

Нині на території біля старовинного млина проводиться активна підготовка до свята: встановлюють сцену та облаштовують тематичні зупинки на повороті Чудниця-Воскодави.

Нагадаємо, фестиваль проводиться з метою відродження та популяризації народних традицій, свят та обрядів, залучення дітей та молоді до народного мистецтва.

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також