На Гощанщині двоє підлітків підпалили суху траву та самі зателефонували рятувальникам

Пожежа виникла учора, 19 березня, близько 16 години на відкритій території за межами села Воскодави у так званому урочищі «Бухта». 

Про це повідомляють у Гощанській селищній раді. 

Там горіла суха рослинність, чагарники на лузі. Причина займання - пустощі двох неповнолітніх мешканців Мнишина 2010 року народження. Силами пожежно-рятувального підрозділу ДСНС Гощі пожежу ліквідовано.

Як з’ясувалося, після підпалу сухої трави діти самостійно зателефонували рятувальникам. Ті у свою чергу повідомили працівників поліції. Після приїзду на місце події поліціянти виявили паліїв, які прямували від місця пожежі в напрямку села Мнишин.

У присутності батьків працівники поліції взяли пояснення в дітей. Батьків попередили про відповідальність. До них будуть вжиті заходи адміністративного впливу за неналежне виконання батьківських обов'язків. Інформацію про неповнолітніх паліїв передано також в освітні заклади, де навчаються діти.

Минулого тижня суха рослинність горіла також поблизу сіл Курозвани й Дуліби. До ліквідації пожеж долучились добровольці Василь Дикало з Дуліб й Петро Самчук із Гощі. Вони організували людей, які підручними засобами змогли завадити поширенню вогню.

Читайте також