На грядках мешканців Рівненщини виявили понад 2,5 тисячі рослин маку

На території області тривають профілактичні заходи, спрямовані на профілактику незаконного обігу наркотиків, виявлення та знищення незаконних посівів снодійного маку та конопель, запобігання фактам незаконної заготівлі наркотичної сировини та її транспортування. 

Так, 29 червня, об 11 годині поліцейський офіцер Ярославицької територіальної громади Дубенського району на земельній ділянці 64-річного місцевого жителя виявив незаконний посів 368 рослин маку.

А працівники сектору реагування патрульної поліції відділення №3 (м. Острог) Рівненського районного управління під час патрулювання території 27 червня виявили на присадибній ділянці 61-річної місцевої жительки 220 заборонених для посіву та вирощування аналогічних рослин.

Сьогодні, 1 липня, дільничний офіцер поліції відділення №2 (смт Рокитне) на присадибній ділянці 39-річної жительки села Рокитне виявив 125 рослин маку. Таку ж кількість рослин виявлено і у господарстві її 43-річного односельця. На місце події викликали слідчо-оперативну групу для вилучення рослин та документування кримінального проступку. 

Загалом із початку профілактичних заходів, які розпочалися 21 травня, поліцейські виявили та вилучили 2693 рослини, задокументували 17 фактів незаконних посівів, за якими розпочаті досудові розслідування за статтею 310 Кримінального кодексу України. Зразки рослин відправили на експертизу, за результатами якої прийматиметься відповідне процесуальне рішення.

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від 1700 до 8500 гривень, або арешт до шести місяців, або обмеження волі строком до трьох років.

Читайте також