На Харківщині українець перейшов на бік ворога і став головою захопленої РФ селищної ради

Ілюстративне фото

У березні 2022-го року в селищі Козача Лопань Харківського району українець перейшов на бік окупантів. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

За даними слідства, чоловік добровільно зайняв посаду «голови адміністрації смт Козача Лопань Харківської області» на території, яка захоплена російськими військами.

"Підозрюваний надавав допомогу учасникам військових формувань РФ з пошуку в смт Козача Лопань осіб, які брали участь в АТО/ООС, місцевих волонтерів та активістів. Він налагодив забезпечення російських військовослужбовців спецтехнікою для будівництва блокпостів", - йдеться у повідомленні правоохоронців.

Також на зборах жителів Козачолопанського старостинського округу Дергачівської міської ради чоловік агітував місцевих мешканців до лояльного ставлення як до окупаційних військ, так і до РФ в цілому.

Крім того, псевдоголова в інтерв‘ю російським ЗМІ повідомив про можливість проведення референдуму на територіях, які окупували російські військовослужбовці.

Харківською обласною прокуратурою заочно повідомлено про підозру громадянину України за фактом державної зради та колаборційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

 

 

Читайте також