На Хмельниччині ґвалтівник 11-річної дитини хотів оскаржити довічне ув`язнення

На Хмельниччині чоловік, якого засудили до довічного ув'язнення за зґвалтування 11-річної дівчинки, хотів оскаржити вирок.

Про це інформують у Офісі Генерального прокурора.

Судом апеляційної інстанції залишено без змін вирок суду, яким чоловіка засуджено до довічного позбавлення волі за зґвалтування 11-річної дитини (ч. 4 ст. 152, ч. 3 ст. 15, ч. 6 ст. 152 КК України).

Прокурори в суді довели, що вітчим ґвалтував дитину своєї дружини. Вперше він зґвалтував дівчинку, коли їй було 11 років. Чоловік змушував мовчати падчерку, погрожуючи розправою над нею та її матір’ю. Злякавшись за життя матері, дівчинка наважилась зателефонувати у поліцію.

Раніше чоловік вже відбув 10 років ув'язнення за зґвалтування власної доньки.

Не дивлячись на те, що чоловік не визнав своєї вини, прокурор у суді першої інстанції повністю довів його винуватість. У грудні 2022 року Ізяславський районний суд виніс йому вирок – довічне позбавлення волі. Цей вирок сторона захисту оскаржила в апеляційному порядку.

Хмельницький апеляційний суд підтримав позицію прокуратури, залишив без задоволення апеляційну скаргу захисника, а вирок суду першої інстанції без змін.

Читайте також