На Хмельниччині молодик вкрав у бабусі гроші, які вона все життя збирала на квартиру онуці

У Хмельницькій області під вартою перебуває молодик, який вкрав у бабусі кошти, які старенька збирала на житло для онуки-сироти.

Про це повідомляють у пресслужбі поліції Хмельниччини.

Подія сталася у Летичеві. Підозрюваний викрав 20 000 доларів США та 80 000 гривень у бабусі своєї співмешканки. Зловмисника поліцейські виявили аж у Львові. На час досудового розслідування суд взяв підозрюваного під варту.

15 січня до поліції звернулася 70-річна місцева жителька й повідомила, що у неї зникли всі заощадження. На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група. 

Поліцейські встановили, що разом з бабусею проживала онука та її 23-річний співмешканець. Скориставшись тим, що дівчина була у лікарні, зловмисник викрав 20 тисяч доларів США та 80 000 гривень, які старенька відкладала все життя для своєї онуки, яку виховувала одна. 

Підозрюваний, який і раніше притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини, разом з товаришами вирушив до Львову, де почав витрачати гроші на «розкішне життя»: дорогий готель, брендовий одяг, сучасні гаджети. Та довго зловмиснику жити «на широку ногу» не довелось: уже наступного дня працівники Хмельницького райуправління поліції затримали його в готельному номері.

Більшу частину викрадених грошей правоохоронці вилучили. Згодом їх повернуть власниці.
Слідчі відділу поліції № 3 (смт Летичів) за процесуального керівництва прокуратури уже оголосили зловмиснику підозру за ч. 5 ст. 185 (Крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від семи до дванадцяти років. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також