На Хмельниччині оголосили вирок водію фури, який збив на смерть військового на блокпосту

На Хмельниччині до 7 років ув’язнення засудили винуватця ДТП, у якій загинув військовослужбовець і травмувались двоє тероборонівців.

Про це повідомляють у поліції Хмельниччини.

Автопригода сталася 13 квітня минулого року близько 21:15 години на трасі поблизу Давидковецького перехрестя.

29-річний киянин на вантажівці «DAF» на швидкості в’їхав у блокпост. У результаті ДТП 43-річний військовослужбовець, який ніс там службу, від отриманих травм загинув на місці події. Ще двоє 37-річних тероборонівців отримали тілесні ушкодження і були госпіталізовані до травматологічного відділення обласної лікарні.

Перевірка показала, що водій перебував за кермом у стані сп’яніння. Рівень алкоголю в крові в 16 разів перевищував допустиму норму.

Тоді слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в Хмельницькій області відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України.

Наразі суд вже завершив розгляд матеріалів кримінального провадження, визнав водія винним за зазначеною статтею і засудив його до 7 років ув’язнення.

Читайте також