На хореографічний конкурс у Рівне приїде майже тисяча учасників

17-18 листопада у Рівному відбудеться І Всеукраїнський конкурс хореографічного мистецтва "Золотий вінець Терпсихори". Вік учасників - від 4 до 25 років. Загалом буде 7 вікових категорій, в кожній номінації - гран-прі. 

"Ми організовуємо конкурс для розвитку та популяризації хореографічного мистецтва в Україні, для пошуку та підтримки молодих талановитих балетмайстерів, розширення творчо-мистецьких зв'язків, а також для обміну досвідом колективів різних напрямків. Цей конкурс унікальний тим, що викладачі кафердри хореографії РДГУ та члени журі  проведуть семінар для керівників колективів та молодих балетмейстерів семінар на тему: «Специфіка драматургії сюжетного танцю» під час обговорення постановок. У нас конкурсі буде безкоштовний трансфер для учасників, дискотека, а також у нас будуть працювати аніматори в той час, коли керівники колективів будуть на семінарі. І, звичайно, екскурсія у наш рівненський зоопарк, майстер-класи із хореографічного мистецтва, які будуть проводити провідні хореографи України - з сучасної хореографії, український народно-сценічний танець та акробатика", - розповіла організатор Елла Манелюк. 

Елла Манелюк - зліва

Сьогодні вже 28 колективів подали заявки на участь: орієнтовно половина з них - із Рівненської області, інші - з Волинської, Львівської, Закарпатської, Тернопольської, Івано-Франківської, Хмельницької та Чернівецької областей. Загалом - понад 900 учасників і майже 600 супроводжуючих. Колективи, які бажають також взяти участь у конкурсі, можуть зареєстуватися до 1 листопада. 

До слова, до конкурсу готуються ще з серпня, на проведення витратять понад 110 тисяч гривень, з них 20 тисяч - в рамках проекту «Рівне-місто унікальних подій». Захід відбудеться у Міському палаці культури (Текстильник), вхід - безкоштовний:

17 листопада (субота) з 10 до 17-18 години - конкурсні перегляди;

18 листопада (неділя) з 15 години - Гала-концерт.

 

Читайте також