На Київщині знайшли ще одне масове поховання близько 900 мирних мешканців – Зеленський (ОНОВЛЕНО)

ОНОВЛЕНО: Речник ОП Сергій Никифоров у коментарі УП уточнив, що 29 квітня справді знайшли ще одне масове поховання на Київщині. Однак, кажучи про 900 загиблих, президент мав на увазі загальну кількість знайдених тіл на Київщині.

 

Президент Володимир Зеленський розповів, що правоохоронці знайшли ще одне масове поховання на Київщині. 

Там близько дев’яти сотень цивільних осіб.

Про це відомо з інтерв’ю Зеленського для польських ЗМІ.

"Міжнародні інституції інколи, дійсно, повільно діють й іноді когось не можна знайти – я маю на увазі, не можна притягнути (до відповідальності – ред.) через брак тих чи інших доказів, хоча є свідки, хоча всі це бачили. Але тим не менш, вони ж забирають сліди (своїх злочинів – ред.) – пересувні крематорії, які росіяни завезли і спалили людей, трупи.

Але тим не менш, вони (слідчі – ред.) шукають і знаходять. Уявіть собі: було стільки вбитих, що, незважаючи, що вони спалили (частину трупів у крематоріях – ред.), знову знайшли могилу 900 людей у Київській області. 900 людей!

Скільки людей загинуло – ніхто не знає. Будуть наслідки, буде слідство, буде потім перепис населення. Треба ж знайти всіх цих людей (загиблих від рук російських окупантів – ред.) – ми ж не знаємо скільки!"

Президент додав, що українська влада обраховує, що близько 500 тисяч українців окупанти незаконно депортували до Росії.

Він запевнив, що українська прокуратура й правоохоронці безумовно знайдуть і засудять усіх російських окупантів, які причетні до злочинів проти цивільного населення. Проте для України важливо міжнародне визнання, що росіяни скоїли такі злочини й Росія має нести історичну відповідальність за цю злочинну війну.

Читайте також