На Львівщині ДБР проводить обшуки у братів Медведчука та нардепа Козака

На Львівщині працівники ДБР проводять обшуки у родичів Віктора Медведчука та народного депутата Тараса Козака. Йдеться про справу щодо незаконного видобутку піску. 

Про це повідомляє пресслужба ДБР. 

Слідчі дії проходять у квартирах, будинках та виробничих підприємствах, що належать родині Тараса Козака (його брату Богдану та цивільній дружині), а також брату Віктора Медведчука – Сергію.

Обшуки проводяться у межах кримінального провадження за підозрою у зловживанні владою та порушенні правил охорони або використання надр (ст. 364, ст. 240 КК України). Родичі Козака та Медведчука є суб’єктами кримінального провадження щодо незаконного видобутку піску на двох кар'єрах у Львівські області.

Метою слідства є встановлення незаконно набутого майна Віктора Медведчука та Тараса Козака та їх родичів, його подальший арешт, а також документування причетності суб’єктів до фінансування збройної агресії росії щодо України.

Слідчі дії тривають. Лише під час обшуку в одній з квартир, що належить дружині Тараса Козака, слідчі вилучили понад 108 тис. доларів США, 8,5 тис. євро, 18,6 тис. російських рублів, документи на об’єкти нерухомості та банківські картки.

Читайте також