На міського голову Рівного відкрили ще одне кримінальне провадження

У колажі використано фото Рівне онлайн

У рівненській поліції зареєстрували ще одне кримінальне провадження на міського голову Рівного Олександра Третяка. Це "Рівне Медіа" підтвердила речниця обласної поліції Марія Юстицька. 

За її словами, це стосується декларування недостовірної інформації. А саме купівлі нового будинку міського голови у селі Бармаки, що поблизу Рівного. 

- Так, відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст 366-2 ККУ (Декларування недостовірної інформації), - зазначила Марія Юстицька. 

Крім того вона уточнила, що інше кримінальне провадження стосовно Олександра Третяка, яке було відкрито у червні минулого року, нині теж розслідується. Нагадаємо, та справа стосувалась різких висловлювань стосовно представників ромської національності

Згідно із санкцією ч. 2 ст. 366-2 ККУ, міському голові може загрожувати штраф від 68 000 до 85 000 або громадські роботи на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або обмеження волі на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, Олександр Третяк задекларував свій новий будинок, площею 280 кв м, який, згідно із декларацією, йому обійшовся у 102 тисячі доларів. За твердженням самого Третяка, для його придбання він взяв кредит у "Ощадбанку" на суму 71 тисяч доларів терміном на 30 років, а також доклав 30 тисяч доларів власних заощаджень. Однак, як припускалось, цей будинок може бути значно дорожчим. Через це правоохоронці й перевірять, чи насправді вартість будинку відповідає задекларованій й звідки мер взяв кошти на його купівлю. 

Читайте також