На найбільшому підприємстві Рівного можуть звільнити третину працівників

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

Міські депутати стурбовані ситуацією на «Рівнеазоті», де через відміну квот на імпорт мінеральних добрив, може зупинитися виробництво. Це, у свою чергу, змусить керівництво підприємства звільнити значну частину працівників.

Зараз на хімічному заводі працює близько 2,5 тисяч працівників. «Рівнеазот» сплачує половину податків, які надходять у бюджет міста. Міський голова Рівного Володимир Хомко ініціював залучити усі сили, аби зберегти робочі місця на підприємстві.

– «Азот» для нас – головне підприємство міста. Тому все, що треба для «Азоту» – треба для міста. Він працює у «світлу». Бо у нас є підприємства, які не платять ні копійки місту. Я вже не кажу про соціальні наслідки. Крім того, що не буде податків, то ще й люди без роботи залишаться, – заявив мер Рівного.

Депутати Рівнеради будуть звертатися до президента та Кабінету Міністрів України, а також залучать нардепів від Рівненщини, з проханням втрутитися у ситуацію.

До слова, представники хімічної галузі України ще раніше звернулися до президента Зеленського з проханням відтермінувати рішення по квотам. На хімічних та нафтохімічних підприємствах у Рівному, Черкасах, Сєвєродонецьку, Одесі, Дніпрі та Сумах працюють майже 20 тисяч працівників, які через введення обмежень можуть залишитися без роботи.

Читайте також