На очищення водойм Рівне може отримати кошти з Європи

Фото - відкриті джерела

Рівненська міська влада шукає спосіб, які покращити екологічний стан головної водної артерії. Сьогодні на зустріч завітали делегації компаній European Timber Supply LTD та Geo Consultants LTD, які мають значний досвід у реалізації інфраструктурних проектів, а також залученню коштів від міжнародних донорських організацій. 

"Озеро Басів Кут має бути очищене й стати окрасою міста та серцем рекреаційної зони для відпочинку рівнян. Тому запросив наших європейських друзів розглянути це питання, як пріоритетне для подання заявки на отримання фінансової допомоги від міжнародних донорських організацій", - зазначив секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян.

Додамо, що фахівці Національного університету водного господарства та природокористування провели дослідження і за його результатами розробили проект відновлення річки Устя.

"Ми маємо грунтовні рекомендації, що потрібно зробити аби очистити водойму. Надзвичайно приємно, що представники компаній European Timber Supply LTD та Geo Consultants LTD зацікавленені у співпраці з нами. Відтак, в перспективі ми можемо отримати фінансову допомогу на реалізацію масташтабного і одного з найважливіших проектів для Рівного", - додав міський голова Рівного Олександр Третяк.

Читайте також