На Одещині ліквідували підпільне виробництво побутової хімії

На Одещині ліквідовано підпільне виробництво побутової хімії відомих брендів – вилучено товару на 53 млн грн.

Про це повідомляють у Офісі генпрокурора.

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури викрито та припинено діяльність злочинної групи з виробництва контрафактної побутової хімічної продукції відомих світових брендів (ч. 3 ст. 229 КК України).

За даними слідства, на території регіону діяла група осіб, яка у передмісті Одеси налагодила незаконне масове виробництво контрафактної побутової хімії відомих світових брендів та контрафактної поліграфічної пакувальної продукції до неї.

Цех з виробництва контрафакту ділки замаскували під легальне виробництво побутової хімічної продукції власної торгівельної марки.

Побутову хімію вони реалізовували на території Одещини через спеціально створений Телеграм-канал і кур’єрську службу доставки. Також оптова та роздрібна реалізація здійснювалась на промисловому ринку «7-й кілометр».

Під час обшуків вилучено понад 30 тон сировини та готової контрафактної продукції, обладнання для її виготовлення, більше 40 тис одиниць підготовленої для фасування тари, пакувальні матеріали, марковані логотипами світових брендів.

Орієнтовна вартість вилученого сягає майже 53 млн грн. 

Наразі вживаються заходи задля встановлення усіх причетних до незаконної діяльності осіб та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

 

Читайте також