На один дитячий інтернат на Рівненщині стане менше

Фото - інформаційний портал міста Дубна

На найближче сесійне засідання Рівненської обласної ради планують винести питання про перепрофілювання та перейменування комунального закладу «Мирогощанський дитячий будинок-інтернат». Нині цей проект рішення знаходиться на розгляді у профільних комісіях. Сьогодні його розглядала комісія із питань місцевого самоврядування, розвитку територій та європейської інтеграції.

У  департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації пояснюють, що  зі 100 осіб, які на даний час перебувають в Мирогощанському дитячому будинку-інтернаті, лише троє дітей.

Крім того, діти, які перебувають в цьому будинку-інтернаті, мають вроджені вади фізичного та розумового (глибока розумова відсталість) розвитку  та потребують постійного медичного нагляду, що, в свою чергу, стає на заваді у влаштуванні їх до сімейних форм виховання. А тому планується, що в закладі функціонуватиме спеціальне відділення для перебування цих дітей.

Перепрофілювання проводять для того, аби забезпечити належне надання соціальної послуги стаціонарного догляду для 97 психічно хворих осіб чоловічої статі, які проживають в закладі.

Якщо обласна рада на сесії підтримає цей проект рішення, то зміниться і назва закладу - із «Мирогощанський дитячий будинок-інтернат» на «Мирогощанський психоневрологічний інтернат».

До слова, в Україні триває реформування дитячих будинків-інтернатів. Міністерство соціальної політики України ще у 2017 році рекомендувало перепрофілювати цей заклад.

 

Читайте також