На продавчиню, яка в карантин була на роботі без рукавичок, склали протокол на Рівненщині

Фото з відкритих джерел, ілюстративне.

На початку грудня в селищі Рафалівка Вараського району в магазині "Релакс" на місцеву продавчиню склали протокол за порушення правил карантину. 

Виявилось, що жінка перебувала на робочому місці без засобів індивідуального захисту, а саме захисних рукавичок, у павільйоні відсутнє маркування з дотриманням дистанції між клієнтами, чим порушила вимоги Постанови КМУ № 1236 від 09.12.2020 року, за що передбачена відповідальність ч.1 ст. 44-3 КУпАП.

Тож правоохоронці на неї склали протокол. Його нещодавно розглядали в суді, де й вирішували, чи сплачуватиме жінка штраф у 17 тисяч гривень. 

Читайте також: Пасажира маршрутки Київ-Володимирець оштрафували на 17 тисяч гривень.

В судовому засіданні продавчинця пояснила, що розмітка була майже стерта, але того ж дня в павільйоні відразу наклеєна, про що надала суду фотознімок. Вона щиро розкаялася у вчиненому. Запевнила, що в магазині вживаються всі карантинні заходи. Просила взяти до уваги обставини справи та звільнити її від адміністративної відповідальності, зазначивши, що її дії не спричинили значної шкоди та не порушили права інших осіб.

Крім того, порушила умови карантину вперше. Запевнила суд, що більше таких дій вчиняти не буде.

Суддя вирішив звільнити її від адміністративної відповідальності за ч.1 ст.44-3 КУпАП на підставі ст.22 КУпАП, обмежившись усним зауваженням.

Читайте також