На ремонт доріг в містах та селах Рівненщини виділять 53 млн грн

20 відсотків державної субвенції спрямують на комунальні автошляхи Рівненщини. Повідомляє сайт Рівненської ОДА. 

Про це повідомив заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір під час практикуму для голів ОТГ, організованого Рівненським РВ АМУ.

«Цьогоріч на будівництво і ремонт доріг місцевого значення Рівненської області спрямовано 281 мільйон гривень. Близько 50 мільйонів піде на експлуатацію та утримання доріг. Від 8 до 12 мільйонів отримає кожен район відповідно до протяжності дорожнього полотна. Також ми прийняли рішення 20% від суми, а це 56 мільйонів, спрямувати на комунальні дороги – автошляхи в містах, селах та селищах. Це, зокрема, дороги в Корці, Острозі, Дубно та інших населених пунктах», - повідомив Віталій Ундір.

Максимально врахували і пріоритетність доріг, зокрема, напрямки до важливих соціальних об’єктів, як наприклад, до школи у Піскові. Єдиною вимогою для будівництва доріг, за словами заступника голови ОДА, має бути наявність проектно-кошторисної документації та 30-ти відсоткове співфінансування з місцевого бюджету:

«Співфінансування важливий момент у даному процесі, адже тоді у місцевої влади буде господарський підхід до утримання доріг», - наголосив Віталій Ундір.

Читайте також