На ринках Рівного оштрафували порушників карантину: результати рейдів за вихідні

Суспільне

Нещодавно у Рівненській області розпочали діяти регулярні перевірки транспорту, закладів харчування та громадських місць на дотримання карантинних вимог. Таке рішення прийняли у Рівненській облдержадміністрації у зв'язку із підвищенням кількості осіб інфікованих коронавірусом.

Сьогодні, 30 червня, під час брифінгу перший заступник голови РОДА Сергій Подолін розповів, чи виявили порушення карантину на цих вихідних і як себе поводять перевізники, які відновили роботу.

"За період вихідних станом від 27 до 29 червня цього року спеціалістами Держпродслужби було здійснено майже 500 відвідувань суб’єктів підприємницької діяльності. З них – 78 закладів громадського харчування, 258 об’єктів торгівлі продовольчими товарами, 157 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами та 20 агропромислових ринків. Складено 10 протоколів про виявлені порушення. В тому числі, на ринках міста Рівного, заклади харчування у Млинівському, Зарічненському та Сарненському районах. Що стосується агропромислових ринків – там дійсно була проведена детальна робота, було проінформовано керівників закладів про недотримання певних вимог карантину", - повідомляє пан Подолін.

За його словами, результатом роботи є покращення санітарних умов і дотримання карантинних вимог на ринку.

"Це дає нам розуміння того, що бізнес реагує на владу. Що стосується періоду 22-29 червня, здійснено майже 1400 моніторингових перевірок. Ті протоколи, які були складені, - доведені до суду. Станом на 30 червня цього року накладено 15 штрафів у розмірі 255 тисяч гривень. Закрито по протоколах 31 справу. 24 особи звільнено від відповідальності за недостатньої кількості факторів", - додає чиновник.

Суспільне

Що стосується перевезень, то за словами заступника, обласна влада дійсно дала можливість відтворити міжобласні перевезення. Сьогодні, 30 червня, запущені маршрутні таксі в області.

"Дійсно, за інформацією управління транспорту, маршрути є неприбутковими, але виконуються. Громадяни Рівненщини сьогодні мають можливість діставатись до усіх населених пунктів області", - наголошує Сергій Подолін.

Читайте також