На Рівненщині 1,5-річна дівчинка проковтнула наркотичну пігулку, яку залишив тато: у якому вона стані

Ілюстративне фото

У селі Великі Межиричі колишнього Корецького району півторарічна дівчинка випадково проковтнула опіоїдну пігулку свого батька. Дитину госпіталізували до Рівненської обласної дитячої лікарні, де вона перебуває під наглядом лікарів.

Дану інформацію підтвердив заступник директора обласного центру екстреної медичної допомоги Олег Ушкевич. За його словами, вчора, 31 травня, близько 23-ї години надійшов виклик від мами дівчинки. Жінка сказала, що дитина з`їла наркотик. 

На місце виїхала бригада "швидкої" - пацієнтку скерували до обласної дитячої лікарні, де помістили до реанімаційного відділення. Це зумовлено віком дитини та дозою препарату. За словами Олега Ушкевича, ці ліки заборонено приймати до 12-річного віку. Симптомами отруєння могли бути галюцинації, головний біль, запаморочення, низький тиск та блювота.

У пресслужбі поліції Рівненщини повідомили, що батько дівчинки лікується від наркотичної залежності та приймає відповідні ліки. Він дістав таблетку та поклав її на стіл, з метою випити. Однак, дівчинка схопила ліки та з`їла. 

"Ювенальна поліція проводить перевірку, за результатами якої буде притягнуто до адміністративної відповідальності батька дитини за неналежне виконання батьківських обов`язків. Із батьками дівчинки провели профілактичну бесіду", - зазначила речниця ГУНП Юлія Мозоль.

За інформацією завідувача реанімаціного відділення дитячої лікарні, наразі дитина знаходиться у задовільному стані. У пацієнтки прослідковується позитивна динаміка - її життю нічого не загрожує.

Читайте також