На Рівненщині 8 дітей-сиріт отримали житло від держави

http://kostvlada.org

8 дітей-сиріт з Костопільського району днями отримали ключі від квартир, які для них придбала і подарувала держава. Це стало можливим завдяки виділенню на Костопільщину у 2018 році субвенції з державного бюджету. Так, голова Костопільської райдержадміністрації Олександр Середа особисто привітав дітей з отриманням квартир та вручив ключі від них, а також пам’ятні подарунки.

«Впевнений, що це вам допоможе у подальшому житті та сприятиме реалізації ваших життєвих планів», – зазначив Олександр Середа.

Роботу щодо пошуку житла здійснювала районна комісія з питань забезпечення житлом осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. За словами голови районної комісії Оксани Кіптель, заступника голови Костопільської райдержадміністрації, квартири обирали відповідно до параметрів, які визначено постановою Кабінету Міністрів України. Зокрема, це стосувалось граничної вартості метражу та вартості квартири в цілому.

Квартири придбали на виконання Постанови КМУ від 15 листопада 2017 року №877 «Про затвердження Порядку та умов надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа» (зі змінами).

До слова, таку ж субвенцію з державного бюджету отримали Малолюбашанська та Пісківська об’єднані територіальні громади, придбавши відповідно 3 та 1 квартири для чотирьох осіб із числа дітей-сиріт.

Читайте також