На Рівненщині активно розвивається бізнес на птахівництві

Фото з відкритих джерел

На Рівненщині розвивається бізнес на птахівництві. У області нині функціонує десять підприємств, які займаються вирощуванням і продажем м’яса птиці і курячих яєць. Вони функціонують у Дубенському, Рівненському та Сарненькому районах.

Свою продукцію птахопідприємства збувають на території краю і в межах України. Про це розповів перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

«Є позитив у вирощуванні птиці в області. У нас на території Рівненщині функціонує 10 підприємств із розведення птиці в Дубенському, Рівненському та Сарненському районах. Вони збувають свою продукцію – м’ясо птиці та курячі яйця у межах області, а також у межах нашої держави. Кількість птиці, по сільхозпідприємствах, станом на 1 листопада 2021-го року, становить 2,5 млн голів. За останні три роки поголів’я птиці зросло на 500 тисяч голів. У цьому напрямку область розвивається».

За даними обласного управління статистики, за розрахунками на 1 листопада 2021 року загальна кількість великої рогатої худоби у господарствах усіх категорій становила 90,7 тис. голів, свиней – 220,8 тис. голів, овець та кіз – 16,3 тис. голів, птиці – 8088,3 тис. голів. У господарствах населення утримувалося 80,9% загального поголів’я великої рогатої худоби, у т.ч. 88,5% корів; 91,6% свиней, 94,5% овець та кіз, 68,9% птиці.

Варто відзначити, що кількість тварин у порівнянні з минулим роком – зменшилась.

Читайте також