На Рівненщині акушерці загрожує до 3 років в`язниці через смерть дитини

На Рівненщині судитимуть акушерку-гінеколога за неналежне виконання професійних обов’язків.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області.

Взимку минулого року до правоохоронців звернувся 38-річний мешканець села Ільпінь. На його думку, дії лікарки спричинили смерть його дитини під час пологів.

Слідчі встановили, що 11 лютого 2020 року до Здолбунівського пологового відділення доставили 33-річну жінку, яка була на 40-му тижні вагітності. Під час огляду 57-річна лікарка зафіксувала нормальне серцебиття плода. Однак, близько 6-ї ранку серцевий ритм сповільнився. У такій ситуації, згідно вимог з акушерської допомоги, потрібно було робити кесарів розтин.  

Однак, через недбале виконання професійних обов’язків лікарка не провела кесаревого розтину, що призвело до тяжких наслідків. 

Згідно із протоколом патологоанатомічного дослідження смерть дитини настала внаслідок внутрішньоутробної гіпоксії плода. Відповідно до висновку комісійної судово-медичної експертизи при своєчасному та належному прийнятті пологів можливо було б цьому запобігти. 

Слідчі зібрали достатньо доказів для повідомлення лікарці про підозру у неналежному виконанні професійних обов'язків внаслідок недбалого та несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому та скерували матеріали провадження із обвинувальним актом на розгляд суду.

Обвинувачена не визнає своєї вини. Утім, відповідно до санкції статті їй загрожує обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також