На Рівненщині батьки не пускають дітей та вчителів до новозбудованої школи

Фото - відкриті джерела

У Степангороді, що у Володимирецькому районі, громада не пускає до новозбудованої школи ані дітей, ані вчителів. Йдеться про Степангородський НВК ЗОШ І-ІІІ ступенів. Першу чергу будівництва було здано 14 січня 2019 року. Загальна кошторисна вартість - 93,5 млн грн, у 2018 році реалізовано 33 млн грн. 

Нині діти змушені відвідувати стару школу.

"Першу чергу було відкрито 14 січня. Передувала цьому зустріч і з громадою, і з викладачами школи. Батьки відмовляються направляти туди дітей, вони не пускають туди й вчителів. Є група неформальних лідерів, які вважають, що це (будівництво школи - ред.) - заслуга повністю громади, вони відстоювали будівництво школи і вважають, що школу потрібно завершити повністю, тільки тоді вони можуть пустити дітей", - розповів голова Володимирецької РДА Ярослав Березюк.

Нагадаємо, у 2016 році місцеві мешканці перекривали трасу "Ковель-Київ". Таким чином степангородці хотіли привернути увагу влади, аби та збудувала нову школу, адже в старій близько 400 учнів були змушені навчатися у дві зміни. Відтак, вже у 2017 поряд зі старою школою у Степангороді розпочалося будівництво нової.

Зазначимо, що кошти на будівництво другої черги вже передбачені на цей рік.

"Тоді в нас виникає питання: з одного боку - ми передбачили фінансування на цей рік на добудову школи. Але якщо ми бачимо, що державні кошти ми витратили, першу чергу ми побудували, ми її за державні кошти опалюємо, а вони ходять в стару школу, то, можливо, не настільки вона їм і потрібна... Маніпуляція степангородців - незрозуміла", - зазначив голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

Зі слів першого заступника голови Рівненської ОДА Віталія Ундіра, друга черга будівництва школи наразі готова майже на 50%.

Читайте також