На Рівненщині безробітні отримали кваліфікаційний розряд ще під час навчання

В Олександрійському навчальному відділенні Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості проходять навчання безробітні, направлені Андрушівською районною філією Житомирського обласного центру зайнятості, Костопільською, Здолбунівською, Гощанською та Рівненською районними філіями Рівненського ОЦЗ та Рівненським міським центром зайнятості.

Професійне навчання, що триватиме 7,4 місяця, передбачає двоетапну кваліфікаційну атестацію. Так, днями слухачі успішно склали попередній іспит із підтвердження 2-го кваліфікаційного розряду.

Як зазначив майстер виробничого навчання РЦПТО Василь Ільчук, майбутні зварники продемонстрували хороші теоретичні знання та відповідну роботу під час виробничої практики на підприємствах ТзОВ «Сталь-М», ПМП НВФ «Продекологія» (м. Рівне), Альтернативна Теплова Компанія (м. Дубно), ФГ «П’ятигірське» (Здолбунівський р-н), ФГ «ЗАКО» (и. Андрушівка), у гощанських та рівненських підприємців та на базі Олександрійського навчального відділення». Приварювальні, зварювальні, підварювальні роботи, наплавлення, електродугове зварювання та інші види професійних робіт на різних ділянках виробництва, під керівництвом досвідчених майстрів практики – це лише початковий об’єм завдань, які робітники виконуватимуть після закінчення навчання на своїх робочих місцях.

Додамо, що на базі відділення до послуг слухачів - навчальні аудиторії із мультимедійними комплексами та відповідним програмним забезпеченням. У навчальних майстернях слухачі відпрацьовують навички на професійному зварювальному обладнанні, серед якого випрямлячі зварювальні багатопостові ВДМ-6303с, реостати баластні РБ-302У2, інверторний зварювальний апарат ММА-250Р, установка для жаргонно-дугового зварювання УДГ- 251АС/DC, апарат для плазмо-дугового різання ГУТ-40 та інші. При підготовці заготовок до зварювання використовується електрифікований ручний інструмент відомих виробників BOSH, Makita, Metabo.

На кваліфікаційній атестації відповіді слухачів оцінювали заступник директора РЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко, викладачі Віктор Академицький, Олександр. Із завданнями майбутні зварники впоралися, отож вже отримали 2-й кваліфікаційний розряд за професією. Серед найактивніших і найуспішніших - Юрій Прівєзєнцев із Костопільщини. Вже у січні наступного року слухачі складатимуть другу кваліфікаційну атестацію, за результатами якої отримають свідоцтва державного зразка та 3-й кваліфікаційний розряд.

Читайте також