На Рівненщині бібліотекарка витратила "вакцинальну" тисячу на купівлю книг для дітей зі свого села (ВІДЕО)

На Рівненщині бібліотекарка із села Студянка Дубенського району вирішила скористатися тисячею за вакцинацію на користь громади. Зокрема, Валентина Кузьмич, яка працює у публічно-шкільній бібліотеці-філії Смизької центральної бібліотеки на свою тисячу придбала книги для дітей.

Про це повідомляє Блог "Знай більше".

Жінка постійно шукає проекти, де є можливість отримати книги, відстежує акціїх та їздить на форуми видавців. А днями їй нарахували тисячу гривень за програмою "еПідтримка". Громадянка вирішила на ці кошти придбати літературу для діток зі свого села.

На дану суму їй вдалося придбати 15 видань.

"Старалася, щоб книги були хорошими за змістом та доступними за ціною, - розповідає у себе на сторінці в соцмережі.

До слова, кілька років тому пані Валентина придумала для своїх читачів ще одну "акцію". Вона і її помічники безкоштовно у Студянці приносять людям книги додому. Особливо це актуально для людей похилого віку та ще й зимову пору.

"Ця робота налагоджена у бібліотеці-філії с.Студянка уже не менше 5-ти років і здійснюється за допомогою телефоного зв'язку жителів з бібліотекарем. Дана послуга називається "Книга додому". Нею перш за все користуються люди з інвалідністю, пенсіонери, яким важко ходити на великі відстані ( астма, задишка), травмовані жителі громади (переломи ніг) та жителі, графік роботи яких не дає змоги користуватися бібліотекою. Найцікавішим моментом такого спілкування є те, що крім того, що ти несеш книги додому таким людям, ти стаєш носієм інформації того, що відбувається в селі та слухачем спогадів, переживань та радощів своїх читачів. І це дуже круто", - розповіла бібліотекарка.

Читайте також