На Рівненщині близько 20 осіб повалили дерева, щоб перешкодити поліції вивезти мотопомпи

На півночі Рівненщини група осіб намагалась перешкодити правоохоронцям та лісівникам вилучити мотопомпи з місця видобутку бурштину.

Інцидент стався в кінці лютого цього року поблизу с. Воронки Вараського району на території Воронківського лісництва.

Лісівники та поліцейські вилучили 6 мотопомп на базі двигуна «Mercedes-Benz» і знаряддя для незаконного видобутку бурштину. За цим фактом триває слідство.

Як повідомили на сторінці Поліського лісового офісу, знаряддя, які використовують бурштинокопачі, були замасковані у болотистій місцевості. За зовнішніми ознаками помітно, що три з мотопомп використовувалися останнім часом.

Поки тривали роботи із вилучення обладнання, місцеві жителі – орієнтовно 20 осіб – прибули на місце і здійснили валку дерев на дорозі, якою планувалося вивезення мотопомп. Таким чином ще й здійснивши самовільну порубку дерев.

Знаряддя вилучили спецтехнікою, попередньо розчистивши завали на дорозі.

Як повідомили журналістам "Рівне Медіа" у пресслужбі Поліського лісового офісу, збитки від вирубки склали понад 60 тисяч гривень. Наразі у лісництві триває оформлення документів для подальшого розслідування правоохоронними органами.

До слова, на території лісництв у місцях потенційного видобутку бурштину лісова охорона посилила чергування, встановлено фотопастки.

Ми писали раніше, що 27 лютого у Вараському районі вилучили кілька знарядь для видобутку бурштинового каміння.

 

Авторка: Яна Мельниченко

Читайте також