На Рівненщині через карантин дистанційно навчатимуться понад 17 тисяч школярів

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Міста обласного значення Дубно та Острог, а також два райони – Костопільський та Радивилівський з 31 серпня віднесені до «червоного» рівня епідемічної небезпеки. Відповідно до рішення Державної комісії з питань ТЕБ та НС, у регіонах із найвищим рівнем епідемічної небезпеки освітні заклади мають повністю перейти на дистанційну форму навчання.

Про це повідомляють у РОДА.

«Загалом це 55 шкіл Рівненщини, де навчається 17,5 тисяч учнів. Ці школярі розпочнуть навчання із використанням дистанційних технологій. Фактично, той досвід, який був набутий у минулому навчальному році, на жаль, в силу епідситуації буде продовжуватися», - розповіла начальниця відділу  загальної середньої та дошкільної освіти управління освіти у науки Рівненської ОДА Вікторія Кацеба.

Вона додала, що розроблені положення про організацію дистанційного навчання, які передбачають співпрацю вчителя та учнів за допомогою різних засобів – онлайн уроки, телефонні дзвінки, інтернет спільноти тощо.

«Разом з тим, блокування освітнього процесу батьками може тягнути за собою кримінальну відповідальність. Це є порушення рішення на рівні держави. Батьки мають розуміти, що у цій ситуації пріоритетом виступає виключно здоров’я дитини. Наголошую, дискомфорт з організацією освітнього процесу – явище тимчасове. Тому варто пам’ятати, що здоров’я дітей – понад усе», - наголосила Вікторія Кацеба.

Нагадаємо, на Рівненщині 586 шкіл.

Читайте також