На Рівненщині через пандемію побільшало безробітних

Фото - ілюстративне

У 2020 році кількість безробітних в області зросла майже на 25%. Як зазначив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін, це пов'язано із початком пандемії коронавірусу та запровадженням карантинних обмежень.

- Найбільше постраждали від цього суб'єкти малого і середнього бізнесу. Зокрема, ті які здійснюють підприємницьку діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування. Також це культура, туризм, побутові послуги і пасажирські перевезення. На 1 січня 2021 року кількість безробітних в області складає 14,01 % осіб, - розповів чиновник.

У Рівненську область надійшло 123 мільйони гривень державної допомоги по частковому безробіттю. За словами Сергія Подоліна, це дало можливість зберегти понад 16 тисяч робочих місць. Понад 7.5 тисяч підприємців та найманих працівників отримали одноразову доплату у розмірі 8 тисяч гривень через систему Дія. Загальна сума цієї допомоги на Рівненщині склала 60 млн грн. 

За п'ять місяців цього року на Рівненщині працевлаштували 5,8 тисяч осіб. Сьогодні найбільш затребувані на ринку праці продавці, кухарі, водії, швачки, слюсарі, верстальники, електрозварювальники. У Рівненській ОДА зазначили, що найбільшою є потреба у працівниках робітничих професій. 

Читайте також