На Рівненщині через застарілість очисних споруд страждає річка Случ

На Рівненщині екологічна інспекція висунула претензії Березнівському водоканалу через проблеми у функціонуванні очисних споруд.

У екоклогічній інспекції повідомляють, що ця проблема глобальна для Рівненської області.

Під час щоденного брифінгу перший заступник голови РОДА Сергій Подолін прокоментував ситуацію.

"Під час перевірки Державною інспекцією Поліського округу виявлено недостатню ефективність роботи очисних споруд КП "Березнівський Водоканал". Ці речі в свій час привели до забруднення річки Случ. Хочу наголосити, що безпечне функціонування очисних споруд – це зона відповідальності місцевих органів влади. Керівники міст, ОТГ та громад повинні ці речі контролювати і знаходити фінансування", - повідомляє пан Подолін.

За словами чиновника, з екологічних коштів постійно виділяються фінанси на такі проєкти.

"Ми повинні розуміти, що більшість очисних споруд, які є в області, були побудовані ще за радянських часів і потребують реконструкції. Обласна державна адміністрація постійно займається цими питаннями. Ми активно виділяємо кошти з обласного бюджету. У цьому році було виділено кошти на очисні споруди у Рокитному. На інших територіях за останні декілька років проведено більше 16 ремонтів. Що стосується Березного, то там є 80 відсотків готовності. Сьогодні вже починаються налагоджувальні роботи. Ми маємо при повній готовності в добу 1500 метрів кубічних пропускної можливості даних очисних споруд. Загальна вартість проекту – 44 мільйони гривень. Я думаю, що до кінця року все буде готово. Що стосується наукових досліджень стану річок – у нас з обласного бюджету на ці речі виділялися кошти", - прокоментував Сергій Подолін.

Читайте також