На Рівненщині четверо митців отримають гранти: на що витратять кошти?

На Рівненщині митці різних галузей представили свої проєкти, щоб отримати гранти. З десяти поданих заявок експерти обрали чотири, – повідомляють в Рівненській ОДА. У 2021-му році на реалізацію проєктів з облбюджету заклали 100 тисяч гривень. На кожен проєкт планують витратити по 25 тисяч гривень.

Повідомляє Суспільне.

Зокрема, чиновники обрали такі проєкти:

  • проєкт Юлії Гончарової "Оцифрування найкращих зразків традиційної вишивки Рівненщини та видання артбуку "Вишивка Рівненщини: Сарненський район". Також майстриня створить графічні схеми вишивки та зробить до них опис елементів традиційного крою. За її словами, наразі найавтентичніші колекції вишивок зберігаються у Сарненському історико-етнографічному музеї, обласному краєзнавчому музеї, а також в колекціях фольклорних колективів Сарненщини та Дубровиччини.
  • проєкт Романа Микитюка "Створення пересувної сцени-причепу "Візок казок". Головною метою проєкту є виготовлення спеціального автомобільного причепу, який перевозитиме театральний бус. Завдяки тому, що причеп розкладатиметься, він створюватиме мобільну сцену на будь-якій локації. Саме це дасть можливість показувати вистави на вулицях, в парках, біля дитячих садків, шкіл та в інших місцях.
  • проєкт Олени Самсонюк "Цифрова пам'ять Рівного: створення онлайн-платформи "Рівне та рівняни у фотографіях". Авторка проведе рекламну кампанію серед рівнян, після чого організує діяльність з оцифрування фотографій. Окрім цього планують розробити структуру онлайнплатформи, тематичних розділів та рубрик. Загалом в рамках проєкту опрацюють понад 2 тисячі світлин.
  • проєкт Олексія Нагорнюка "Створення етнографічного фільму "Бортництво". Автор планує популяризувати елементи нематеріальної культурної спадщини бортництва. Зокрема, у фільмі планують розповісти, як раніше добували мед в Україні та чи зберігся зараз цей стародавній промисел, що таке дикий мед і чим він відрізняється від звичних нам медів.

Читайте також