На Рівненщині чоловік бензопилою порізав обличчя знайомому через борг у 250 гривень

У селі Біловіж на Рокитнівщині 24-го жовтня 2019-го року побились чоловіки, один із них порізав іншому обличчя бензопилою. Днями нападнику суд призначив покарання.

З вироку відомо, що конфлікт розпочався через 250 гривень, котрі обвинувачений брав у потерпілого у борг ще у 2016-му році. Останній у суді розповів, що неодноразово звертався до цього  та пропонував повернути гроші. У той день, 24 жовтня 2019 року близько 13-ї години їхав селом і побачив боржника - зупинився та запитав, коли він віддасть борг, але той відмовив. Через деякий час він приїхав до сільської ради зі ще одним чоловіком. За словами потерпілого, бійку почав обвинувачений: спочатку наніс йому удар в голову, потім завів бензопилу, почав нею розмахувати та наніс йому порізи на щоці, руці та плечу. З обвинуваченим не примирився, призначення покарання залишає на розсуд суду.  

Обвинувачений у суді себе винним не визнав і розповів, що того дня перебував на роботі, на території Біловізької сільської ради - різав дрова.

«У цей час до нього приїхав ОСОБА_2 , почав вимагати борг, обізвав нецензурними словами та поїхав геть. Через декілька хвилин ОСОБА_2 повернувся з ОСОБА_3 та затіяв бійку. Захищаючись, він вдари рукою в обличчя потерпілого. Після цього, взяв бензопилу та наніс порізи. Після даного конфлікту він також звернувся в лікарню та лікувався. Готовий відшкодувати завдану шкоду, але не в такому розмірі, як хоче потерпілий. Пропонував 15-16 тисяч гривень, але потерпілий відмовився. Просить вибачення у потерпілого», - йдеться у тексті вироку.

Рокитнівський районний суд визнав нападника винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч.2 ст.125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров'я або незначну втрату працездатності) та призначив покарання у виді 150 годин громадських робіт.

Читайте також