На Рівненщині чоловіка "посадили" на три роки за знайдені на смітнику електродетонатори

Мешканця Рівненщини засудили до трьох років позбавлення волі за знайдені у сміттєвому контейнері електродетонатори. Чоловік спочатку стверджував, що не знав про призначення предметів, а після того як кілька з них підірвав, решту не здав до поліції, а носив із собою, поки їх не вилучили поліцейські. 

Як йдеться у вироку Сарненського райсуду, детонатори чоловік знайшов на початку серпня цього року, він їх виявив в одній із картонних коробок, що знайшов у сміттєвому контейнері на вулиці Набережній у Сарнах. Згодом на суді чоловік пояснив, що спочатку не розумів призначення вказаних пристроїв. Але в подальшому підірвавши кілька із них виявив, що це вибухові пристрої, але не знав куди їх можна подіти, тож залишив їх удома, поки 17 вересня їх не вилучила поліція. 

Експертиза підтвердила, що вилучені пристрої - справжні електродетонатори, які використовують для ініціювання зарядів вибухових речовин під час сейсморозвідувальних робіт.

У скоєному обвинувачений зізнався та щиро розкаявся, а також активно сприяв слідству, однак, чоловік мав вже дві судимості - за зберігання наркотиків та за крадіжку. Тож його визнали винним у незконному поводженні зі зброєю та засудили до трьох років позбавлення волі. 

 

Читайте також