На Рівненщині чоловіка задушили та закопали у кукурудзяному полі: деталі вбивства у Бармаках

У ГУНП у Рівненській області прокоментували умисне вбивство в Бармаках, яке сталось нещодавно. 

Нагадаємо, повідомлення про безвісти зниклого 79-річного Ігнатія Кирильчука, жителя села Бармаки надійшло до поліції ще 15 червня. Чоловік не з’явився на чергове судове засідання. Адвокат спочатку намагався самотужки встановити місце знаходження клієнта, але телефон його залишався вимкненим.

Начальник кримінальної поліції Сергій Волков повідомив, що потерпілий останнім часом проживав на території гаражного масиву неподалік села Бармаки. Мав у власності там декілька гаражів. В нього останні роки проходили судові справи з іншим власником даного гаражного масиву, так як він претендував на це майно.

"Там у кооперативі були і інші керівники – вони між собою судилися. Чоловік зник із незрозумілих причин, чим викликав занепокоєння у оперативників. Він був активний, постійно приймав участь у судових справах. Він перестав з’являтися у суд і телефон зненацька пропав. Проведеними заходами вдалося встановити, що його телефоном користувався один із громадян, який теж проживає на території одного із сіл Рівненського району", - повідомив пан Волков.

Вчора поліція провела обшуки по місцю проживання імовірних підозрюваних. Під час опитування було встановлено, що 23 травня 30-річний фігурант справи разом зі своєю співмешканкою та іншим учасником (своїм рідним братом) прибули до місця проживання потерпілого. Після вживання спиртних напоїв між ними виникла словесна суперечка. Взимку один з них проживав разом із співмешканкою у будинку на території гаражного масиву. Вони часто вживали спиртне, тому покійний їх вигнав звідти.

"Ми виявили, що у одного із учасників суперечки у області черевної порожнини є ушкодження. Він зізнався, що травмувався під час бійки, яка відбулася між чоловіками. Свідчі виявили, що покійного задушили мотузкою, зв'язали руки та ноги та затягнули на кукурудзяне поле за  . Показали місце, де вони зв’язали трупові ноги та руки та місце, де закопали його (у  метрів від будинку. Там тіло закопали. Свідком усього цього була співмешканка одного із вбивць. Вона проходить у справі як свідок і співпрацює зі слідством", - прокоментував офіцер поліції. 

Вчора поліція викопала труп та виявила, що на шиї є мотузка, а ноги зв’язані. Вже є гнилисті розлади. Наразі проводиться експертиза.

"На момент злочину співмешканка знаходилася на вулиці, але вона знала, що відбувається. Вона бачила, як тягнули труп і показала місце. Наразі у злочині підозрюють ще рідного брата вбивці. Слідство припускає, що чоловіків могло бути троє – зараз це перевіряють", - додає начальник кримінальної поліції.

З показів учасників злочину потерпілий відбивався і наніс підручним предметом ушкодження одному із нападників, яке і виявили поліцейські.

Зі слів учасників інциденту, вони прийшли розбиратися, чому вони не можуть там жити. Це не було пов’язано із судовими спорами.Відомо, що один із злочинців вже притягувався до примінальної відповідальності за крадіжки. Підозрювані ведуть аморальний спосіб життя, вживають спиртні напої. Наразі їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Читайте також