На Рівненщині державі повернули землю на 1,3 млн гривень

фото ілюстративне

У м. Дубно за реагування прокуратури повернуто державі земельну ділянку вартістю майже 1,3 млн грн

Господарський суд Рівненської області визнав обґрунтованими доводи органів прокуратури Рівненської області та зобов’язав приватне підприємство повернути державі земельну ділянку вартістю майже 1,3 млн грн, що розташована у центрі м. Дубно.

Прокурори встановили, що договір оренди 0,2 га землі з призначенням – для обслуговування виробничих будівель, укладений між Дубенською міською радою та підприємством, закінчився. Однак орендар не здійснив жодних заходів щодо повернення земельної ділянки у власність держави.

Внаслідок таких протиправних дій орган місцевого самоврядування був  позбавлений можливості розпоряджатись згідно чинного законодавства спірною земельною ділянкою, отримувати орендну плату, регулювати земельні відносини з метою створення умов для раціонального використання й охорони земель.

У зв’язку з цим Дубенська місцева прокуратура пред’явила до суду позов до товариства з вимогою повернути державі в особі Дубенської міської ради зазначену земельну ділянку.

Як результат - 15.05.2018 судом підтверджено законність вимог прокуратури та її позовні вимоги задоволено у повному обсязі.

Таким чином органи прокуратури Рівненщини захистили інтереси держави у сфері земельних правовідносин та через суд домоглися повернення з незаконного володіння землі вартістю майже 1,3 млн грн.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також