На Рівненщині до суду викликали матір школяра, який нецензурно доповнив фразу "Слава нації"

У Рівненській області судили підлітка, який вигукнув лайливі слова під час онлайн-святкування останнього дзвоника. Зокрема, хлопець нецензурно продовжив відому фразу "Слава нації".

Після висловлювання присутні на святкуванні громадяни були обурені. Даний випадок розглянули у Дубенському суді.

Інцидент стався 7 червня цього року. До святкування долучилися близько 100 людей. 15-річний хлопець вигукнув  "П*дець Російській Федерації", що негативно вплинуло на присутніх.

У суді матір підлітка пояснила, що того дня була на роботі. 

"Він не повинен був так казати, але зараз всі так говорять, бо війна. На сина написали заяву, бо в школі недолюблюють, оскільки він активний, коли роблять зауваження огризається. Завжди просила його, щоб змовчував, але він вживає нецензурні слова", - прокоментувала жінка.

Хлопець у суді повідомив, що вчиться середньо, на 7 балів. На останньому дзвонику сказав одне нецензурне слово. На святі були діти від 6 до 11 класу.

"Обіцяє більше не лаятися в громадському місці і під час громадських заходів, намагатиметься і дома цього не робити. Просить пробачення, буде вчитись вирішувати конфлікти, а не створювати", - йдеться у постанові суду.

Суд вирішив звільнити жінку від адміністративної відповідальності за ч.3 ст.184 КУпАП у зв`язку із малозначністю вчиненого адміністративного правопорушення та обмежитись усним зауваженням.

 

Читайте також