На Рівненщині досліджували рівень безпеки громадян (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

Конфліктність, криміногенність, толерантність та довіра до влади. Загалом за 22 критеріями Національний інститут стратегічних досліджень промоніторив рівень безпеки Рівненщини. Повідомляє сайт Рівненської ОДА. 

Результати вивчення ситуації в області презентували на круглому столі «Паспорт безпеки України: Рівненський регіональний вимір». Їх узагальнили на основі соціології та експертного опитування.

На заході були присутні представники влади, силових структур, науковці та громадськість.

Найвище співробітники Національного інституту стратегічних досліджень Валерій Кравченко та Андрій Каракуц оцінили рівень довіри до місцевої влади:

«Порівняно із іншими регіонами, де проводився моніторинг, на Рівненщині високий рівень довіри до голови ОДА та поліції. Окрім того, область – в числі перших за кількістю виявлених злочинів».

Щодо підтримки вступу в НАТО, то 82 % опитуваних дали позитивну відповідь. А ще на Рівненщині – високий рівень толерантності до меншин у суспільстві – етнічних, мовних та релігійних. Також усі респонденти дослідження переконані, що в області немає передумов сценарію «ДНР/ЛНР».

«Питання безпеки дуже актуальне для держави та Рівненщини зокрема. У Програмі соціально-економічного розвитку області цьому аспекту присвячений цілий блок заходів. Тому результати дослідження важливі для розуміння реальних загроз та ризиків з метою недопущення їх в правоохоронній, соціально-економічній та освітній сферах. Адже від цього залежатиме гарантія безпеки наших жителів», - зазначив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

Співробітники Національного інституту стратегічних досліджень презентували й результати інших критеріїв – рівень інфляції, безробіття, заробітної плати, демографічний приріст. Досліджували й кількість лікарів, вчителів та поліцейських на 100 тисяч населення. В цілому ці показники такі, як в середньому серед інших регіонів. Це, здебільшого, економічні критерії, втім вони суттєво впливають на сталий розвиток регіону.

Круглий стіл «Паспорт безпеки України: регіональний вимір» організували Рівненська ОДАспільно з громадською організацією «Центр міжнародної безпеки» у партнерстві з Національним інститутом стратегічних досліджень та за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні.

Рівненщина стала однією серед восьми областей, де реалізовується проект. Ініціатива спрямована на вивчення загроз та психологічних драйверів населення, визначення проблем, які формують регіональне без пекове середовище.

Читайте також