На Рівненщині дотримання карантину у "червоній" зоні перевірятимуть інспекційні групи

На Рівненщині у зв'язку із посиленням карантину у окремих регіонах створено інспекційні групи, які перевірятимуть дотримання обмежень. Мова йде про Костопільський, Рівненський райони та місто Дубно, які увійшли до "червоної" зони. 

Перший заступник голови РОДА Сергій Подолін прокоментував створення таких груп та розповів, чому окрім обласних інспекцій, дотримання карантину будуть контролювати і державні.

"У області інспекційні групи створені з числа працівників Національної поліції, Держпродслужби, лабораторного центру та Центру громадського здоров’я. Вони будуть працювати згідно рішення державної комісії і нашого органу управління. 21-23 числа ми будемо обстежувати ті міста і райони, які увійшли в "червону" зону, а це є Дубно, Рівненський і Костопільський райони. Все буде проводитись згідно постанови Кабінету Міністрів, яка була прийнята. Звіти у обласну державну адміністрацію будуть подані до 25 серпня. Ми їх проаналізуємо, статистику доведемо. Щодо питання чому будуть перевіряти групи центральних органів влади – це є окреме рішення Уряду. Це будуть інспекційні перевірки, які будуть більше стосуватись взаємодії державної комісії і облдержадміністрації. Я думаю це покращить контроль дотримання карантину", - зазначив чиновник.

Читайте також