На Рівненщині двоє неповнолітніх братів викрали мотоцикли: один продали за 50 доларів, інший здали на металобрухт

Двоє неповнолітніх братів у місті Сарни викрали з гаража два мотоцикли - «ДАДУВ DD150E-2» та «ЗОНГШЕН ZN-250-5». Вони проникли у металевий гараж, знявши навісний замок і вивели з приміщення транспортні засоби.

Власниці мотоциклів хлопці завдали понад 40 тисяч гривень матеріальної шкоди. За це їх судили. Один із братів притягувався до кримінальної відповідальності повторно. У суді вони повністю визнали свою вину.

Із вироку відомо, що напередодні крадіжки вони палили цигарки за гаражами, в одному з яких і побачили мотоцикли.

Зі слів обвинуваченого: він запропонував братові викрасти вказані транспортні засоби, що вони в подальшому і зробили - на наступний день. Обвинувачений підтвердив, що він особисто збув мотоцикл синього кольору невідомому чоловікові за грошові кошти у сумі 50 доларів США. Другий мотоцикл здали на металобрухт.

Потерпіла у суді розповіла, що до неї зателефонував невідомий чоловік і повідомив, що бачив, як намагаються продати її мотоцикл.

«Зі слів потерпілої - коли вона дісталась до приміщення належного їй гаражного приміщення, дійсно виявила крадіжку вказаних транспортних засобів, про що повідомила працівників поліції. Один із мотоциклів, які були у технічно справному стані, у обвинуваченого придбав знайомий потерпілої, повернувши їй в подальшому. Інший мотоцикл повернуто не було, через що  потерпіла має претензії матеріального характеру до обвинувачених», - йдеться у вироці.

Суд ухвалив рішення визнати братів винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.289 КК України, призначивши покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років без конфіскації майна.

Однак, на підставі ст.ст.75104 КК України одного звільнили від відбування покарання з іспитовим терміном на два роки, а іншого – на рік.

Читайте також