На Рівненщині фірма ухилялася від сплати податків на суму у 5,5 млн грн

фото ілюстративне

Прокуратурою Рівненщини спільно із фіскальною службою забезпечено відшкодування державі збитків у сумі 5,5 млн грн

За процесуального керівництва прокуратури Рівненської області слідчими Головного управління Державної фіскальної служби України в Рівненській області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно головного бухгалтера одного із товариств з обмеженою відповідальністю, умисні дії якого призвели до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах.

На підставі здобутих прокурором і слідчим доказів встановлено, що фінансист документально оформив господарські операції з реалізації товарно-матеріальних цінностей за заниженою вартістю, а також не оподаткував отриману безповоротну фінансову допомогу, внаслідок чого товариство ухилилось від сплати податків та обов’язкових платежів до бюджету на загальну суму 4,4 млн грн.

Завдяки вжитим прокуратурою Рівненської області та фіскальною службою заходам, під час досудового розслідування товариство відшкодувало в повному обсязі завдану державі шкоду разом із штрафними санкціями на загальну суму 5,5 млн грн.

На підставі вимог ч. 4 ст. 212 КК України, у зв’язку із сплатою податків, зборів (обов'язкових платежів), а також відшкодуванням шкоди, завданої державі їх несвоєчасною сплатою, прокуратура Рівненської області скерувала до суду клопотання про звільнення вказаної особи від кримінальної відповідальності.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також