На Рівненщині горів житловий будинок: власник з опіками у лікарні (ФОТО)

http://rivne.dsns.gov.ua

05 листопада о 22:39 до Служби порятунку Рівненщини за номером «101» надійшло повідомлення про пожежу, за адресою: с.Оженин вул.Дивака, 2 Острозького району. На місце виклику було негайно направлено рятувальників 17-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Острог. Прибувши на місце виклику бійці ДСНС відразу подали на ліквідацію пожежі один водяний ствол. Взв’язку з сильним задимленням рятувальники працювали в апаратах захисту органів дихання та зору. Пожежу вжалося локалізувати о 23:00, а о 00:43 повністю ліквідувати. До приїзду пожежно-рятувального відділення власник будинку отримав опіки сорок відсотків тіла  та був госпіталізований в реанімаційне відділення Острозької ЦРЛ.  Внаслідок пожежі вогнем знищено речі домашнього вжитку в приміщенні кухні житлового будинку (двохповерховий, цегляний, критий шифером, розміром 12х8м) та пошкоджено дерев’яну сходову клітину на другий поверх будинку.

До ліквідації пожежі було залучено одну одиницю спец техніки ДСНС та 4 рятувальника.

На разі причини виникнення пожежі та завдані матеріальні збитки встановлюють фахівці.

Шановні громадяни рятувальники Рівненщини закликають дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись правил пожежної безпеки, адже загрозу завжди краще попередити, ніж мати справу з її наслідками. 

Зокрема:

  • не паліть у ліжку;
  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;
  • у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;
  • не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.
  • подбайте про захист помешкання при користуванні пічним опаленням;
  • при виникненні пожежі негайно викликайте вогнеборців за номером 101, адже кожна хвилина у цій ситуації має вирішальне значення!

Пам'ятайте! Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню!

За інформацією ГУ ДСНС України у Рівненській області

Читайте також