На Рівненщині готові розгорнути ще півтори тисячі ліжок для хворих на COVID-19

Сьогодні, 5 листопада, під час брифінгу у РОДА начальник управління охорони здоров'я Рівненської області Олег Вівсянник розповів про стан справ по Рівненській області з організацією надання медичної допомоги.

Зокрема, чиновник нагадав, що у області надається допомога у 14 лікувальних закладах.

"На ліжковому фонді - 1103 ліжка. Заповненість складає понад 72% - це 807 осіб. Ми сьогодні готові розгорнути ще додатково понад 500 ліжок на першому етапі і потім ще 1000 ліжок. Ще 500 ліжок в нас є в резерві. Крім того, розглідається питання по розміщеню пацієнтів у санаторних закладах, які підпорядковані управлінню охорони здоров'я. Це Костопільський, Новоставський та Козинський дитячі санаторії. Вже проведено детальний аналіз можливості підключення цих закладів до опалення, щоб були належні умови праці медичних працівників та перебування пацієнтів. Кисневі точки - у всіх лікувально-профілактичних закладах проводиться виготовлення проектно-кошторисної документації та експертиза. Чотири заклади вже працюють. На цьому тижні в нас триває робота з підключення кисневих точок за рахунок коштів з субвенції (9 290 000 грн)", - повідомив керівник управління.

За словами пана Вівсянника, на даному етапі в нас є достатньо ліжкового фонду для надання медичної допомоги пацієнтам з коронавірусом.

Читайте також