На Рівненщині інспектора ДСНС, якого спіймали на хабарі, чекає штраф або в`язниця

У Рівненській області суд розгляне справу головного інспектора відділу із запобігання надзвичайним ситуаціям Рівненського міськрайонного управління ГУ ДСНС України в Рівненській області.

 Його обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 Кримінального кодексу України (прохання надати неправомірну вигоду для третьої особи за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого службового становища).

Слідством встановлено, що головний інспектор висловив прохання щодо надання неправомірної вигоду у розмірі 15 тисяч гривень від суб’єкта господарювання іншій особі. Вказане прохання обгрунтовував, тим що ці грошові кошти будуть передані в рахунок погашення грошової заборгованості ГУ ДСНС в Рівненській області, за начебто використане пальне. У свою чергу, службова особа обіцяла сприяти погодженню посадовцями ДСНС документів, що стосуються діяльності міні АЗС

21 січня 2020 року службовій особі було повідомлено про підозру.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк від 3 до 6 місяців, або позбавлення волі на строк від 2 до 4 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Читайте також