На Рівненщині хочуть дозволити роботу дитячих оздоровчих баз

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

На сайті Рівненської обласної ради 5 травня була опублікована петиція із проханням зберегти бази дитячого оздоровлення  у Рівненській області.

Авторка петиції Анна Сімонович звернулась до депутатів, аргументуючи важливість функціонування таких баз як для дітей, так і для самих таборів.

«Covid-19 чи не найболючіше вдарив по закладах оздоровлення вцілому і, особливо, по закладах дитячого оздоровлення, які не знаходяться у державній чи комунальній власності, або ж не мають потужного, у фінансовому відношенні, власника. Ці заклади повністю залежать від реалізації путівок. Відсутній збут, відсутні кошти, а, отже, виникає загроза виживання. Звертаємося до Вас, аби знайти розумне рішення щодо збереження баз оздоровлення для наших дітей на майбутнє», - зазначила ініціаторка звернення.

За відведений період петиція набрала необхідні 1000 голосів. Рівненська обласна рада розглянула петицію Анни Сімонович – її було направлено головою обласної ради на розгляд постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики. На своєму засіданні 18 червня 2020 року постійна комісія з питань гуманітарної політики розглянула вимоги петиції.

Рішенням комісії було рекомендовано обласній раді забезпечити фінансування Обласної програми оздоровлення та відпочинку дітей і розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, санаторіїв на період до 2022 року в межах виділених коштів з урахуванням карантинних обмежень. У разі продовження карантинних заходів, які унеможливлять оздоровлення дітей у літній період, потрібно розглянути можливість переспрямування коштів, передбачених на оздоровлення дітей відповідно до Обласної програми оздоровлення та відпочинку дітей і розвитку мережі дитячих закладів відпочинку, санаторіїв на підтримку дитячих оздоровчих закладів Рівненської області в межах чинного законодавства.

Читайте також