На Рівненщині хворим на COVID-19 виділено майже тисячу ліжок у медзакладах

Сьогодні у Рівненській ОДА під час брифінгу начальник управління охорони здоров'я Олег Вівсянник розповів про завантаженість ліжкового фонду області та готовність лікарень до надання допомоги пацієнтам з COVID-19.

"Сьогодні ми можемо констатувати, що наші заклади охорони здоров'я готові до надання медичної допомоги на даному етапі. Наголошую, все залежить від кожного з нас, щоб не допустити збільшення кількості хворих. У Рівненській області для надання пацієнтам з коронавірусом медичної допомоги задіяно 955 ліжок у 8-ми лікувально-профілактичних закладах, які затверджені постановою Кабміну. На сьогодні завантаженість ліжкового фонду складає понад 53% і це дає нам можливість звернутися до Міністерства охорони здоров'я щодо відкриття додаткового лікувального закладу, що ми і зробили", - розповів пан Вівсянник.

За словами чиновника, на сьогодні завантаженість інфекційних відділень та відділень інтенсивної терапії складає понад 80%.

"Цей показник нас турбує і ми повинні розширити мережу лікувально-профілактичних закладів. Це потрібно для того, щоб вчасно і якісно надати медичну допомогу", - додав Олег Вівсянник.

До слова, у області є 126 апаратів штучної вентиляції легень (90% - апарати високого класу).

Читайте також