На Рівненщині хвору на COVID-19 ховали у відкритій труні: хто за це відповідатиме?

У місті Вараш нещодавно поховали 83-річну мешканку з підтвердженим COVID-19. Робили це у відкритій труні. Люди прощалися як під час звичайних похорон. Паперів з медзакладу відповідних не надавали, що відкрито хоронити не можна. 

Цю ситуацію під час щоденного брифінгу прокоментував начальник управління охорони здоров'я Олег Вівсянник.

"Ми з цього приводу ініціювали проведення службового розслідування в спеціалізованій медико-санітарній частині №3 міста Вараш. З попередньої інформації нам відомо, що дійсно 83-річна пацієнтка у важкому стані надійшла із діагнозом пневмонія до лікувально-профілактичного закладу. Пацієнтка померла внаслідок дихальної недостатності та загострення супутніх захворювань. Були взяті біологічні проби на дослідження на коронавірус. Результати прийшли вже після того, як пацієнтку поховали. Ми не знімаємо відповідальність з лікувально-профілактичного закладу та з лікаря, який видав тіло. Нам відомо, що родичі пацієнтки були попереджені про небезпечність проведення масових ритуальних подій", - зазначив пан Вівсянник.

За словами чиновника, ситуацію наразі контролюють, а всіх лікарів медзакладів попереджено про відповідальність у таких ситуаціях.

Читайте також