На Рівненщині кількість інфікувань COVID-19 серед медиків зменшилась

На Рівненщині комісією ТЕБ та НС було виділено три регіони, у яких спостерігається найвища динаміка поширення коронавірусу. Мова йде про Костопільський район, Рівненський район та місто Дубно.

Серед костопільчан побутує думка, що на поширення вірусу вплинув той факт, що медики місцевої ЦРЛ не перебувають на обсервації після роботи з хворими на COVID-19, а їдуть ночувати додому. До впровадження "червоної" зони персонал часто користувався громадським транспортом. 

Однак, начальник управління охорони здоров'я у Рівненській ОДА Олег Вівсянник спростував цю інформацію. За його словами, рівень інфікування серед медичного персоналу знизився порівняно з початком карантину.

"На початку епідемії у нас були у деяких лікувальних закладах, в тому числі і костопільському, спалахи захворювання серед медичних працівників. Проте, наші медичні працівники за період карантину значно удосконалили практичні навички роботи у стаціонарних закладах, де лікуються пацієнти з коронавірусом. Вони досконало користуються засобами індивідуального захисту. Також, дезінфікуючими засобами проводиться обробка лікувальних приміщень та територій лікувально-профілактичного закладу. Крім того, наголошую, що у нас є можливість постійно здійснювати контроль за інфікуванням медичних працівників, які виходять на роботу шляхом діагностики методом ІФА", - розповів Олег Вівсянник.

За словами чиновника, ІФА-тести дозволяють ретельно слідкувати за захворюваністю медиків.

"Особливо вона низька у закладах охорони здоров’я, які надають медичну допомогу пацієнтам з COVID-19", - додав пан Вівсянник.

Під час щоденного брифінгу начальник управління охорони здоров'я зазначив, що спілкувався із керівництвом Костопільської ЦРЛ та з лабораторним центром, щоб прослідковувати ланцюжок заражень від медичних працівників.

"Ми можемо сказати, що такого процесу передачі інфекції у побуті немає. Особливо у Костопільському районі. Тобто прослідкувати причинно-наслідковий зв’язок між роботою медичних працівників у лікувально-профілактичних закладах з ковід-19 та поширенням епідемії на території Костопільського району неможливо", - роз'яснив чиновник.

Читайте також