На Рівненщині комплектують підрозділи тероборони і будуть створювати добровольчі формування

Фото з відкритих джерел, ілюстративне.

Низка видань та посадовців повідомляють про те, що Росія активно готується до вторгнення в Україну.

Росія стягує війська до українських кордонів із кінця жовтня 2021 року. За даними міністра оборони України Олексія Резнікова, на кінець січня йдеться про близько 130 тисяч російських військових.

Заступниця держсекретаря США Венді Шерман заявила, що у Вашингтоні вбачають ознаки того, що Росія зважиться на нове вторгнення в Україну до середини лютого.

Наразі на Рівненщині комплектують територіальні підрозділи оборони. Мешканців краю, яким не більше 55-ти років, закликають приступити до проходження служби у підрозділи тероборони. До підрозділів оборони на офіцерські, старшинські, сержантські, солдатські посади запрошують військовозобов’язані та резервісти, також що не мають досвіду участі у бойових діях.

Підрозділи тероборони залучаються до виконання завдань виключно в межах області. Про це сьогодні повідомив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

Після формування і набуття спроможності підрозділів територіальної оборони в області, розпочнеться етап створення добровольчих формувань громад.

«Якщо говорити по ситуації на зараз, то військові частини сформовано практично вже на 70%. Робота продовжується. Щодо фінансування. Передусім заробітна плата, матеріально-технічне забезпечення, комунальні та інші видатки здійснюються за рахунок державного бюджету. За рахунок місцевого бюджету буде фінансуватись приведення місць дислокації до належних умов перебування. У разі потреби військові будуть звертатись до органів місцевого самоврядування, щоб організувати належну інфраструктуру біля місць дислокації, поремонтувати приміщення тощо. Але головні видатки несе державний бюджет», - додав Ігор Тимошенко.

Загалом у Рівному будуть розміщені Регіональне управління сил територіальної оборони, Управління окремої бригади територіальної оборони та Батальйон територіальної оборони. В кожному районі області буде створено по батальйону територіальної оборони.

Читайте також