На Рівненщині - конфлікт через врожай: на місце події приїхала поліція

Сьогодні, 18 липня, з метою недопущення вчинення правопорушень та загострення конфліктної ситуації, яка склалася між  двома агропідприємствами з приводу одержання у володіння, збору, транспортування та зберігання врожаю, охорону публічного порядку та безпеки здійснюють працівники поліції.  

Дізнавачі Корецького відділення поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за попередньою правовою кваліфікацією статті 356 (самоправство) та 358 (підробка документів) Кримінального кодексу України. У рамках досудового розслідування встановлюються усі обставини. 

Як повідомляє Суспільне, представники фермерського господарства не пускають техніку іншої фірми збирати свій врожай. Інцидент відбувається у Корецькому районі поблизу сіл Іванівка й Даничів. за словами заступника виконавчого директора Юрія Власюка, збирати врожай ріпаку "Поліського стандарту" приїхало два комбайни опонентів та орієнтовно 15 чоловік. З боку місцевих зібралось три десятка і люди продовжують прибувати, – каже пан Власюк.

Саме представники останнього напередодні, 17 липня, пікетували в Рівному Господарський суд. Люди обурювались ухвалою судді Романа Романюка від 14 липня, згідно з якою не можуть збирати, транспортувати та зберігати врожай із заставленої території.

Цією ухвалою суд частково задовольнив заяву підприємства "Цефей-Еко" з Житомирщини, яке намагається стягнути з "Поліського стандарту" заборгованість. Але опоненти називають ситуацію спробою рейдерського захоплення їхніх земель та врожаю.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

 

Читайте також