На Рівненщині крадій поцупив у жінки 78 тис гривень та запропонував їх відпрацювати

На Рівненщині судили чоловіка, який викрав у жінки 78 тисяч гривень, а потім у суді запропонував їх відпрацювати. Про це йдеться на сайті Єдиного реєстру судових рішень. 

Як зазначається, чоловік 31 травня 2021 року спочатку поцупив із гаманця жінки 2 тисячі гривень, а потім повернувся до будинку, щоб вкрасти ще 76 тисяч гривень. 

У суді чоловік розповів, що витратив вкрадені 2 тисячі на харчі та випивку, а потім забрав решту грошей, які також витратив. Обвинувачений заявив, що у нього наразі немає можливості відшкодувати заподіяну шкоду, тож пропонував потерпілій відпрацювати усе, допомагаючи їй по господарству. 

Як пояснила потерпіла, вона збирала вказані кошти завдяки тяжкій праці протягом 5 років. Підтримала цивільний позов та просила стягнути з обвинуваченого 78 тисяч матеріаьної та 30 моральної шкоди. Також просила суворо покарати обвинуваченого. 

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст.185, ч. 2 ст.185 КК України та призначив йому покарання у вигляді обмеження волі строком на два роки. Він також повинен буде відшкодувати потерпілій 78 тисяч матеріальної та 10 тисяч моральної шкоди. 

 

Читайте також