На Рівненщині крадіжка ледь не призвела до масштабної пожежі: 10 населених пунктів залишилися без світла

На Рівненщині невідомі злили і викрали 700 кг оливи з високовольтної підстанції у Володимирецькому районі. Таким чином, злодії позбавили електропостачання близько двох тисяч мешканців сіл Більська Воля, Собіщиці, Рудка, Мульчиці, Городок, Озерці та прилеглих хуторів.

Крадіжку виявили сьогодні, 27 червня, близько 12 год. працівники Володимирецького РЕМ ПрАТ «Рівнеобленерго» під час техогляду. Про це вони одразу повідомили до поліції.

До слова, крадіжка оливи могла вивести з ладу високовольтне електроустаткування, що могло призвести до масштабної пожежі, яка б надовго позбавила електропостачання на доволі великій території. На щастя, лиха вдалося уникнути.

«Рівнеобленерго» перепрошує в абонентів за тимчасові незручності через дії злодіїв та переконують, що фахівці компанії зараз роблять усе можливе, аби якнайшвидше відновити електропостачання у перерахованих вище населених пунктах Володимирецького району. Намагаються впоратися вже до кінця сьогоднішнього дня. Наразі споживачів заживили за тимчасовою ремонтною схемою.

Зауважимо, що ця крадіжка трансформаторної оливи є наймасштабнішою на Рівненщині за останні кілька років. До прикладу, цьогоріч на Рівненщині лише у І кварталі трапилося 13 крадіжок трансформаторної оливи - у Острозькому, Володимирецькому, Дубенському та Здолбунівському районах. Загалом внаслідок цього було злито 2,5 тони оливи, що призвело до пошкодження та ремонту на трьох трансформаторних підстанціях. Натомість торік, у 2017 році, таких крадіжок загалом було 29. Вони завдали збитків "Рівнеобленерго" на суму понад 250 тис. грн.

«Рівнеобленерго» просить усіх мешканців повідомляти про підозрілих осіб без спецодягу поблизу електрообладнання, про випадки демонтажу обладнання трансформаторних підстанцій чи ліній електропередач, адже ця інформація може зберегти світло у оселях.